Kosmetisk Tatuering

Micro-pigmentering/ Permanent pigmentering, Permanent Make Up/ Kosmetisk implantat

Ovanstående uttryck är alla namn för samma sak som man kan beskriva som ”konsten att implantera pigment i läderhuden som resulterar i en färgning av huden”. Kosmetisk tatuering framhäver ögonen, permanent eyeliner och ögonbryn sitter i flera år. Gråt, skratta eller ta en simtur – färgen sitter kvar!

Skillnaden på vanliga kroppstatueringar och kosmetiska tatueringar är i första hand färgen, den kosmetiska sitter inte permanent. Hur länge den sitter är individuellt, det beror bla. på färgval, ålder och hur man sköter om den efteråt. Vi har valt den bästa kvalité på färgen, så den kan sitta kvar i ca. 2-5 år. Vid utförandet är det en självklarhet att använda sterilt engångsmaterial, så som nålar, färgkoppar osv.

Efter att vi kommit överens vad det gäller färg och form så läggs en bedövningskräm på området som ska behandlas. Därefter utförs själva tatueringen. Hur lång tid det tar beror på område. Men vi bokar alltid ca. 2 tim.

Efteråt bildas en skorpa som ser mörkare ut än vad den slutgiltiga färgen kommer att bli. Det tar ca. 3 – 4 veckor innan den rätta färgen satt sig i huden. Ett återbesök ingår efter 6-8 veckor.

Bryn

Vill du ha naturliga bryn med  kan man med fördel använda sig av microblading som utförs för hand med stråteknik.  Stråtekniken kan man kombinera  skuggning med maskin så kallad hybridteknik där man blandar dessa tekniker för att få så naturliga bryn som möjligt.

Bryn före

Bryn direkt gjorda med Hybridteknik

Korrigering

Det går även att korrigera och ta bort felaktigt utförda tatueringar, även rosa, blåa bryn förekommer och kan fixas till. Proceduren är i stort sett detsamma som ovan. Man öppnar upp området med nålarna och applicerar en tattoo Remover, som i princip suger upp färgen. Kan tyckas skonsammare än laser, som splittrar färg pigmentet ut i kroppen. Korrigeringar behöver oftas upprepande behandlingar. Prisuppgift efter konsultation.

 

Tunn eyeliner  | 3.500:-
Eyeliner över & under | 4.500:-
Kraftig eyeliner  | fr. 4000:-
Ögonbryn  | 4.500:-  Hybridteknik  fr. 5000:-
Lipliner  | 5.500:-

 

  • Inom två månader ingår en touch up, Efter den tiden debiteras halva priset.
  • Konsultation och färgtest (avdrages på priset vid utförd behandling) | Pris: 500:-
  • Korrigering och borttagning av kosmetisk tatuering, begär prisuppgift.