Alkaline wash – kemisk hårborttagning

Alkaline wash är en optimal hårborttagningsmetod för fjun i ansiktet som annars kan vara svårt att få bort med tekniker som laser/IPL och nålepilering. Epilering och Alkaline wash går dock utmärkt att kombinera då grövre terminalhår tas bort med epilering och det fjuniga vellushåret tas bort med hjälp av Alkaline wash. Metoden stimulerar inte hårväxten utan återväxten kommer efter hand att gå allt långsammare och hårväxten kan tunnas ur allt eftersom behandlingarna fortskrider. Det går dock inte att säga hur många behandlingar som krävs för att uppnå detta resultat då det skiljer sig från person till person och hårtillväxt är beroende av många olika faktorer såsom arv, hormonella obalanser, medicin osv.

Hur går behandlingen till?

Alkaline wash är ett alkaliskt pulver gjort på ostronskal och mineraler. Pulvret som blandas med renat vatten appliceras på huden och får verka 3-4 minuter. Håret och hårfollikeln mjukas upp tack vare den höga alkaliska nivå som bildas av pulvret. Stråna kan sedan enkelt avlägnas och som bonus avlägnas även torra döda hudceller och ger en mjuk och slät hud. Efter behandlingen appliceras en lugnande mask för att återställa hudens pH-värde och sedan läggs avslutande produkt. Behandlingen är vanligtvis helt smärtfri men ibland kan en lite pirrande, stickande och värmande känsla infinna sig beroende på hudens kondition och känslighet. En bra riktlinje är att göra de första 2-3 behandlingarna med fyra veckors mellanrum.

Att tänka på Inför & Efter behandling

Om och hur huden reagerar beror på hudens känslighet och kvalitet, tidigare behandlingar, om medicin tas eller om man solat precis innan. Sol bör undvikas de närmsta 24 timmar efter behandling och gärna ännu längre, särskilt om huden är irriterad. Makeup på behandlingsområdet bör inte användas på 8 timmar. Produkter innehållande syror eller kraftigare peelingar rekommenderas inte i anslutning till behandlingen utan låt gå minst 5 dagar innan syraprodukt används och 2 veckor innan peeling görs.

Överläpp och haka: 425:-
Överläpp eller haka: 340:-