Vintertorr hud

 

Så här i vintertid upplever väldig många av oss att huden är torr och inte bara i ansiktet utan också hela kroppen. Kyla och torrt inomhusklimat blir stora påfrestningar för huden som kommer i obalans. Huden stramar  och känns torr och tråkig.  Nu är det läge att se över sin dagliga hudvårdsrutin.  För att huden ska kunna ta upp fukt krävs en bra rengöringsprodukt i form av en mjölk eller gel därefter ett återfuktande och ett ph- balanserande ansiktsvatten.

Ansiktsvattnet är viktigt eftersom det  även ph-balanserar huden och ger fukt, gör så att efterföljande produkter lättare tas upp av huden.

Därefter ett serum, som du anpassar efter hud typ. Ett serum är den produkt som har mest aktiva och närande ämnen. Välj gärna ett serum med hyaloronsyra som binder fukten 1000 gånger sin egen vikt. Hyaloronsyra är alltså en riktig fuktbomb för huden. Avsluta med  kräm.

Ge din hud den omvårdnaden  varje dag för att bibehålla lyster och vitalitet.   Peela också huden 1-3 ggr i veckan . Det finns peelingar  med korn  och/eller enzymer, de tar bort gamla döda hudceller som ligger på ytan. Är ytan torr går inte produkterna ner i huden. Alltså måste man ta bort för att bygga upp. Ansiktsmask 2-3 ggr i veckan för att ge fukt och näring.

Tips! för torra händer, häll lite kräm i två plastpåsar, värm på låg effekt några sekunder i micron.  Gnugga runt krämen i påsen och stoppa ner  händerna och låt krämen verka. Koppla av och njut.

Boka in dig på en härlig ansiktsbehandling  Ge din hud precis vad den behöver

God fortsättning på det nya året

önskar

Aktiv Hudvård teamet