Skillnaden på Laser och IPL hårborttagning

Så här fungerar hårborttagning med Laser och IPL.
Inuti ditt hårstrå finns melanin (pigment), och det är detta som ljuset från Laser eller IPL träffar och värmer upp. Men själva måltavlan är inte håret i sig utan proteinet och stamcellerna i hårfollikeln och hårsäcken. För att lyckas förstöra dessa två måltavlor krävs det att vi uppnår en temperatur på minst 72 grader Celsius. Då dör proteinet och även hela hårfollikelstrukturen och hårsäcken. Vi använder oss alltså av hårstråets pigment för att omvandla ljusenergin till värme, riktigt hög värme. Finns det för lite pigment i hårstrået så uppnår vi inte tillräckligt hög värme och resultatet uteblir. Vita, gråa och ljusa hårstrån är alltså omöjliga att behandla. Likaså är röda hårstrån mycket svårt att behandla pga att ljuset som är effektivast för hårborttagning (rött ljus) studsar bort från det röda pigmentet i det röda hårstrået. Lasrar av hög kvalitet är ALLTID bättre än IPL för hårborttagning!

En av de mest erkända lasrarna i världen för hårborttagning är Diodlasern. Den har  har en fantastisk förmåga att förstöra hela hårfollikeln och hårsäcken vilket krävs för permanent hårborttagning. Lasern har en mer fokuserad energi och endast en enda ljusvåglängd som är optimerad för hårborttagning. IPL är mer som en kraftig kamerablixt med alla olika våglängder.

Det finns mer hår än du kan ana…
Om du tittar på din arm så kommer du just nu bara att se ungefär en tredjedel av allt hår som huden egentligen producerar. Vi har nämligen tre faser som kallas för Anagen, Telogen och Katagen. Det mesta av det hår du just nu ser befinner sig i den Anagena (tillväxt) fasen. En del av dina hår på armen är i den Telogena (avstötning) fasen. Det innebär att du just nu inte ser allt det hår som befinner sig i den Katagena (vilo) fasen. Dessa olika faser är olika långa över hela kroppen. I ansiktet omsätts håret snabbare än på benen. Detta måste man ta hänsyn till när man tar bort hår på de olika områdena.

Hårborttagning måste få ta lite tid.
Eftersom vi inte kan skynda på de olika faserna måste vi istället anpassa oss till dem och låta varje områdes viloperiod (Katagen) få verka ut innan vi kan skjuta bort håret. Det är nämligen bara hår i den aktiva växtfasen (Anagen) som vi kan förstöra. Då har håret fullständig kontakt med hårsäcken. Hårborttagning kan alltså ta allt mellan 6 – 18 månader beroende på vilket område vi behandlar. Armhålor och bikinilinjen är enklast och går snabbast. Ansiktet kräver oftast lite fler behandlingar pga att hårstråna är lite tunnare och att det ibland stimuleras av manligt könshormon. Benen och ryggen tar oftast längst tid att behandla eftersom viloperioden (Katagen) är mycket lång på dessa områden.

Primelase

Vi har värdens mest kraftfullaste diodlaser för permanent hårborttagning Primelase, en snabb och effektiv diodlaser. En kvalitets laser som Primelase är skapad för att göra en sak riktigt bra, att ta bort hår permanent så skonsamt som möjligt. Förutom att den är snabb och effektiv så ha lasern mer energi, rätt pulslängd och endast den vågländ som är optimerad för effektiv hårborttagning, vi kan även behandla lite mörkare hudtyper än med IPL

Vi har valt IPL system av riktigt hög kvalitet, den s.k. ELOS teknologin.
ELOS (Electro Optical Synergy) IPL är den enda tekniken i världen som kombinerar två energier för att uppnå ännu bättre resultat än den äldre vanliga IPL-teknologin. Det pulsade ljuset kombineras med radiovågor (Bi-Polarisk), som värmer upp hårfollikeln och hårsäcken ännu effektivare. Dessutom så är ELOS säkrare då den faktiskt mäter temperaturen för, under och efter varje ljuspuls. Skulle temperaturen stiga för hastigt så slår systemet av pulsen. ELOS har många publicerade studier.

Kom och prata hårborttagning med oss Boka in dig på en kostnadsfri konsultation

 

Välkommen! 08-10 39 81

 

Tjej